Ville Talola

toimittaja, tuottaja, yrittäjä, teologi

8 F  /  92 M

"Seurakunnan päiväkerhossa kolmevuotiaana halusin olla laululeikissä prinsessa Ruusunen linnassa. Ja tämä sopi myös kerhon tädeille, joten sepä siitä. No big deal. Minulle ei ole mielikuvaa, että olisin tuolloin kokenut olevani tyttömäinen saati ylipäätään halunnut olla tyttö. Poika olin, mutta en ilmeisesti kokenut rajantekoa sukupuoliroolin suhteen tarpeelliseksi. Silloinkaan.

Katselin toissailtana Netflixin The Crown- sarjan toista kautta, jossa nuori Edinburgin herttua Phillip kiertää kuninkaallisella purrella maapalloa viisi kuukautta seuranaan pelkästään miehistä koostuva laivasto-osasto. Pojat ja poikien kepposet, jne. Minulle joutuminen tällaiseen seuraan olisi helvetillistä. Kaikki elämän mielenkiinto perustuu siihen, että ihmisiä ei jaeta ryhmiin sukupuolen mukaan, vaan vuorovaikutuksessa on läsnä koko kirjo; miehet, naiset ja kaikki muut.

Minulle ei ole vaikea hahmottaa itseäni silti ihan selkeästi miessukupuolen kautta. Sadasta maskuliinisuuspisteestä puuttuvat pisteet jäten kuitenkin toiselle puolelle siksi, että itsessäni on asioita joita en näe - ja asioita joita en vielä tiedä. Ja siksi, että en halua olla täysin I/O-mies. En ensinnäkään usko että sellaisia ylipäätään on - ja toisekseen jos on, niin mikä olisi tylsempää?"